Την Αίγλη Ζαππείου στις αρχές του μήνα φιλοξενήθηκε  ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση που συνδιοργάνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Γερμανικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Germany Trade and Invest), το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας. Στην ημερίδα διατυπώθηκαν ζητήματα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και το επιχειρηματικό πεδίο που διανοίγεται στην χώρα μας.

Η Mercedes Ελλάς συμμετείχε στην ημερίδα – μετά και την πρόσφατη έλευση των ηλεκτρικών Smart – με ομιλητή τον γενικό Διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων Νίκο Πρέζα.

Ο κ. Πρέζας ανέλυσε τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία γενικότερα, αφού εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορεί να συμβάλλει στην ελευθερία της κινητικότητας με εναλλακτικούς τρόπους μέσω των έξυπνων δικτύων για τον προγραμματισμό της φόρτισης.

Ο κ. Πρέζας αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από την Πολιτεία για τη στήριξη της ηλεκτροκίνησης καθώς και τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού θεσμικού πλαισίου στην αγορά, χωρίς ασάφειες και γραφειοκρατία για την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης στην πράξη.