ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ CPCengineering – EKKA

Η CPCengineering παρακολουθώντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την νέα συνεργασία της με τον μεγαλύτερο εισαγωγέα οχημάτων MERCEDES BENZ & SMART στην Ελλάδα την ΕΚΚΑ.

Με την νέα αυτή συνεργασία η εταιρεία μας δίνει την δυνατότηταcpc_ekka_3 στους πελάτες της να αποκτήσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα e-smart σε συνδυασμό με την κατασκευή ενός Φ/Β συστήματος στην κατοικία τους ή την επαγγελματική τους στέγη (πρόγραμμα συμψηφισμού ενέργειας Net-Metering), σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή, παρέχοντας ειδικές εκπτώσεις που αφορούν την συνδυαστική πώληση.

Η συγκεκριμένη λύση που παρέχει η εταιρεία μας σε αποκλειστική συνεργασία με την ΕΚΚΑ, θα δώσει την δυνατότητα στους πελάτες της να αποκτήσουν ένα όχημα με μηδενικά κόστη λειτουργίας, αφού όλη η απαιτούμενη ενέργεια για την κίνηση του οχήματος θα καλύπτεται αποκλειστικά από την παραγώμενη ενέργεια του Φ/Β συστήματος, καθιστώντας τους έτσι ανεξάρτητους από τα ορυκτά καύσιμα και τις διακυμάνσεις των τιμών τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

cpc_ekka_4

Η απόσβεση της ανωτέρω συνδυαστικής αγοράς οχήματος e-smart και Φ/Β συστήματος με σύμβαση συμψηφισμού ενέργειας (Net Metering) ως προς την απλή αγορά ενός αντίστοιχου οχήματος με συμβατικά καύσιμα είναι από 6 – 7 έτη.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα γραφήματα, όπου φαίνεται η απόσβεση της προτεινόμενης συνδυαστικής αγοράς, καθώς επίσης και τα βασικά οφέλη των πελατών από την συγκεκριμένη πρόταση.

ΒΑΣΙΚΑ ΟΦΕΛΗ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Με βάση την μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία μας για τον συνδυασμό της αγοράς του οχήματος e-Smart με την κατασκευή Φ/Β ισχύος 10 kW (με ενεργειακό συμψηφισμό – Net Metering), προκύπτουν τα εξής:

  • Αρχικό συνολικό κόστος επένδυσης (με την ειδική προσφορά της εταιρείας μας) < 40.000,00€
  • Το Φ/Β καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες όχι μόνο του ηλεκτροκίνητου οχήματος αλλά και του κτηρίου (συμπεριλαμβάνεται και το κόστος θέρμανσης από ηλ. ενέργεια).
  • Δημιουργεί αίσθημα ανεξαρτησίας από τις συμβατικές πηγές ενέργειας ενώ δεν επηρεάζεται από μελλοντικές αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας (για 25 έτη τουλάχιστον)
  • Εκμηδενίζει το κόστος κίνησης του ηλεκτροκίνητου οχήματος e-Smart (100%) και εξοικονομεί κατά 84% το αντίστοιχο κόστος χρήσης του σε ετήσια βάση.
  • Βοηθά στην μείωση του λειτουργικού κόστους του ηλεκτροκίνητου e-Smart ως προς ένα όχημα με συμβατικό καύσιμο κατά 47%.
  • H συνολική ετήσια μείωση του κόστους χρήσης είναι περίπου 94% για όποιον επιλέξει την παραπάνω συνδυαστική λύση έναντι των οχημάτων με συμβατικό καύσιμο.
  • Βοηθά στην μείωση του χρόνου απόσβεσης (αγοράς και χρήσης) του ηλεκτροκίνητου e-Smart ως προς ένα όχημα με συμβατικό καύσιμο κατά 4 έτη ήτοι ≈ 32%, ενώ ο συνολικός χρόνος απόσβεσης ‘’πέφτει’’ κάτω από τα 10 έτη. Η απόσβεση θα είναι ακόμη πιο σύντομή αν οι τιμές των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας αυξηθούν μέσα στα επόμενα 10 έτη.
  • Ο συνολικός χρόνος απόσβεσης του Φ/Β συστήματος ισχύος 10 kW είναι περίπου 7 έτη (με την προϋπόθεση ότι στον ενεργειακό συμψηφισμό θα ληφθούν υπόψη οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που ‘’φτάνουν’’ την τιμή της ηλ. Ενέργειας στα 0,17€/kWh).
  • Ο χρόνος απόσβεσης του συνδυασμού e-Smart + Φ/Β 10 kW, ως προς την απλή αγορά e-Smart είναι στα 5,5-6 έτη περίπου, ενώ ως προς τα άλλα οχήματα με συμβατικό καύσιμο στα 7 – 9 έτη περίπου
  • Με βάση τα παραπάνω για το Φ/Β σύστημα ισχύος 10 kW, προκύπτει IRR ≈ 12% (Ιδιαίτερα υψηλό για επενδύσεις την παρούσα χρονική περίοδο)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ e-Smart

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ e-SMART
Αυτονoμία 145 km
Χωρητικότητα Μπαταρίας 17,6 kWh
Κατανάλωση ρεύματος σε μικτό κύκλο 15,1 kWh/100km

cpc_ekka_1

ΓΡΑΦΗΜΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ e-Smart + Φ/Β ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΧΗΜΑΤΑcpc_ekka_5

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ ή εδώ